CEFR-skalan beskriver färdigheter inom främmande språk

CEFR-skalan (Common European Framework of Reference for Languages) är ett viktigt verktyg för coachen både utifrån val av kursmaterial samt skapande av den individuella kursplanen. Med hjälp av CEFR-skalan specificeras språkkunskaperna mellan A1-C2. Nivå A1 motsvarar nybörjarnivå och C2 avancerad nivå.
Vi startar varje utbildning med ett nivåtest och genomför ett liknande vid avslutningen om deltagaren önskar. På så sätt kan vi säkerställa att undervisningen är rätt planerad och kan även ge ett tydligt kvitto på hur ni utvecklats under kursen.

Hur lång tid tar det att lära sig ett språk?

Det tar bara några dagar att lära sig enkla fraser men att kunna språket grundligare, både muntligt och skriftligt, med god hörförståelse tar uppemot 1-3 år. För akademisk nivå krävs minst 5-7 år. Tiden beror på hur många timmar per vecka du lägger på dina studier, både studietimmar själv och tiden med coach. Hur mycket du omger dig om språket i din vardag bidrar också till inlärningen. Inlärningstiden kan också bero på många andra faktorer, till exempel hur många och vilka andra språk du talar.

Språket är som en muskel, övar man inte lite hela tiden, så tappar man styrka. Tricket är att göra språkinlärningen till en del av vardagen.

Nedan finns en uppskattning av antalet studietimmar (lärarledda och självstudier) som krävs för att komma till de olika nivåerna. Detta är olika för olika personer och är ett genomsnitt.

CEFR

Välj upplägg

Papper och Penna

 

Standard – välj tid och plats

Våra utbildningspaket finns i 10, 20 eller 30 lektioner á 90 minuter (vid större förfrågningar lämnas offert). Planera in lektionerna löpande tillsammans med språkcoachen.

Pris från 15 750 kr
Inkl. moms

Illustration med en bok och jordglob

 

Distans – studera online

Välj något av våra standardpaket och studera online, när det passar dig. Du och språkcoachen arbetar med traditionella och digitala verktyg för en effektiv inlärning.

Pris från 15 375 kr
Inkl. moms

Flaggvimpel

 

Intensiv – 1 eller 2 veckor

Våra utbildningspaket finns i 10, 20 eller 30 timmar (vid större förfrågningar lämnas offert). Planera in lektionerna löpande tillsammans med språkcoachen.

Pris från 10 500 kr
Inkl. moms

Språktest

Vill du testa sin språknivå i svenska, engelska, eller kanske mandarin? Vårt språktest ger en indikation på var du ligger på CEFR skalan, utifrån en serie frågor och svar om vad du förstår och kan av språket – enkelt och snabbt. Våra coacher gör sedan alltid en noggrann bedömning på första lektionen av din nivå och behov.

C1-certifiering för yrkeslegitimationer

Upgrades är godkänd från Socialstyrelsen att testa och certifiera svenskkunskaperna för yrkeslegitimationer.

C1 certifieringen är en viktig nyckel in i yrkeslivet och vårt certifieringstest är speciellt framtaget av utbildade pedagoger enligt CEFR-skalan nivåkrav.

Certifieringen går noggrant igenom alla delar i språket:

  • Ordförståelse
  • Hörförståelse
  • Läsförståelse
  • Skriftlig uppgift
  • Muntlig kommunikation

Det är väl beprövat och görs tillsammans med erfaren språkcoach online eller på plats. Certifieringen tar cirka 5 timmar att göra, dessa kan delas på 2 dagar om man önskar.

Läs mer om våra tjänster

Intresseanmälan


    Jag samtycker och informeras om att mina personuppgifter som jag lämnar till er genom detta formulär, inkluderat användandet av meddelandefält, används i enlighet med Personuppgiftspolicy för Upgrades.